Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2019

Прокуратура вимагає розірвання договірних відносин з підрядником, який є фігурантом розслідування справи за фактом привласнення державних коштів під час ремонту автошляхів

Господарський суд Донецької області прийняв до розгляду позовну заяву Краматорської місцевої прокуратури про розірвання договору підряду щодо капітального ремонту доріг загальною вартістю 9,3 млн грн.
 
У ході вивчення даних електронної системи публічних закупівель «ProZorro» встановлено, що у квітні відділом комунального господарства  Краматорської міської ради проведено процедуру відкритих торгів щодо закупівлі послуг з капітального ремонту дорожнього покриття у м. Краматорську.
 
Переможцем визнано товариство з обмеженою відповідальністю, яке порушило ліцензійні умови, не повідомивши про зміну юридичної адреси, не надало до тендерної документації дозволу на виконання робіт та експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки, а також не має законної можливості отримати асфальтобетонну суміш від заявленого підприємства-виробника (м. Сєвєродонецьк, Луганська область), оскільки  діяльність останнього зупинено Державною екологічною інспекцією у Луганській області через виявлені порушення природоохоронного законодавства.
 
Крім того, керівники вказаних підприємств є фігурантами кримінальних проваджень за фактами привласнення бюджетних коштів під час ремонту автошляхів, вчиненого у змові з посадовцями органів виконавчої влади та Служби автомобільних доріг в Донецькій області та забруднення атмосферного повітря.
 
У листопаді 2017 року у зв’язку з відсутністю за місцем розташування виробничого комплексу асфальтобетонного заводу (смт. Райгородок Донецької області) дозвільних документів  у галузі охорони праці та захисту природного середовища, судом накладено арешт на його майно, у тому числі на асфальтобетонну установку, яку переможець збирався використовувати для виконання робіт.
 
Вказане свідчить про відсутність у переможця торгів матеріально-технічної бази для виконання робіт, зазначених у договорі. За цих підстав прокуратура вимагає розірвання відповідного договору підряду.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1507