Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

Відволікання уваги на мобільний телефон під час розвантажувальних робіт привело майстра підприємства на лаву підсудних

Під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці) КК України стосовно 37-річного майстра однієї з дільниць Публічного акціонерного товариства «Енергомашспецсталь», нехтування якого посадовими обов’язками призвело до травмування людини.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 14 травня 2017 року майстер, будучи особою, відповідальною за безпечне проведення робіт вантажопідіймальними кранами і машинами, під час розвантаження двох циліндрів з залізничного вагону подав машиністу крану команду до опускання циліндру, не впевнившись у безпеці вказаних дій та відволікшись на розмови по мобільному телефону, в результаті чого вантаж зірвався з підйомного механізму та впав на ногу  термісту, який займався прибиранням території на відстані 3-х метрів від місця розвантаження вагону.
 
Лікарі діагностували у 58-річного постраждалого кілька переломів кісток лівої ноги середньої тяжкості.
 
На теперішній час обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні прокуратурою погоджено та скеровано до суду.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на той самий строк.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2095