Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

Прокуратура наполягає на застосуванні до онуки, яка до смерті побила рідну бабусю, примусової госпіталізації до психіатричного закладу

Слов’янською місцевою прокуратурою скеровано до суду клопотання про застосування до 37-річної мешканки Лиманського району, яка скоїла суспільно небезпечне діяння, передбачене ч.1 ст.115 КК України, тобто умисно заподіяла смерть іншій людині, примусових заходів медичного характеру  у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із посиленим наглядом.
 
Нагадаємо,  2 червня, близько 18:30, до будинку 83-річної жінки прийшла онука, яка останнім часом разом із батьками опікувалась старенькою. Під час розмови жінки посварились, і у відповідь на бабусині претензії розгнівана  жінка схопила дерев’яну палицю, на яку зазвичай спиралась бабуся, та поки та сиділа на своєму ліжку, нанесла їй кілька ударів по голові і тулубу, спричинивши скальповану рану і численні забої голови, грудної клітини, плеча, кистей та стегон.
 
Причиною смерті пенсіонерки стала механічна асфіксія кров’ю. А її онуці, яка сама є матір’ю двох неповнолітніх дітей і 3-річний син якої став свідком кривавої трагедії, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
За результатами проведеної судово-психіатричної експертизи, у неї діагностовано загострення психічного захворювання, а отже її визнано особою, яка не могла усвідомлювати свої дії і керувати ними у момент скоєння злочину, та яка залишається такою по теперішній час.
                             Прес-служба прокуратури донецької області

кількість переглядів: 2405