Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2019

Чотири роки за гратами проведе злодій, який викрав з офісів, магазинів та осель громадян майна на 253 тис грн

Краматорський міський суд погодився з ґрунтовними доводами публічного обвинувачення, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, та засудив до 4 років позбавлення волі злодія, який, скоївши низку зухвалих крадіжок, спричинив потерпілим матеріальну шкоду на загальну суму майже 253 тис грн.
 
У ході судового розгляду встановлено, що у період з червня по грудень 2018 року 37-річний чоловік таємно, шляхом віджиму вікон, дверей і навіть пролому стелі проникав до приміщень офісів, магазинів та осель громадян, звідки викрадав побутову та комп’ютерну техніку, будівельні інструменти, мобільні телефони, фотоапарати тощо.
 
Також доведено провину зловмисника у зловживанні довірою чоловіка, який, перебуваючи в помилковій упевненості в сумлінності дій свого знайомого, добровільно віддав йому грошові кошти у розмірі 3 400 грн на придбання будматеріалів для проведення ремонту квартири.  Заволодівши грошима, «ремонтник» з місця злочину втік.
 
Наприкінці лютого 2019 року крадія, на рахунку якого вже було 5 крадіжок, затримано та заарештовано.
 
Незважаючи на щире каяття обвинуваченого, суд підтримав доводи прокуратури щодо умисного та повторного скоєння ним кримінальних правопорушень, передбачених чч.2,3 ст. 185 (крадіжка) та ч.2 ст. 190 (шахрайство) КК України, та визначив покаранням, достатнім для його виправлення і попередження нових злочинів, реальне позбавлення волі.                           
 
  Прес-служба прокуратури донецької області
 

кількість переглядів: 1830