Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2019

Прокуратура вимагає стягнення з підприємства 1,7 млн грн за самовільний забір питної води з артезіанських свердловин

Господарським судом Донецької області відкрито провадження у справі за позовом Костянтинівської місцевої прокуратури, поданим в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Донецькій області та Новгородської селищної ради до товариства з обмеженою відповідальністю про відшкодування шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу, на загальну суму 1,7 млн грн.
 
Установлено, що упродовж 2016-2018 років зазначений суб’єкт господарювання, у порушення вимог Водного кодексу України та Кодексу України про надра та Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», не маючи спеціального дозволу на користування надрами, здійснював незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення – підземної води із двох артезіанських свердловин, яку у подальшому реалізовував фізичним та юридичним особам.
 
Загальний об’єм незаконного водозабору склав майже 310 тис куб. м.
 
З огляду на те, що екологічною інспекцією та селищною радою не вжито достатніх заходів щодо стягнення з правопорушника заподіяної державі шкоди, захист інтересів держави у суді забезпечено прокуратурою.
 
Додатково: стосовно керівника вказаного підприємства в суді перебуває кримінальне провадження за  ч. 2 ст. 240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення) та ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями з метою одержання неправомірної вигоди для інших осіб, використане всупереч інтересам юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки) КК України, розгляд якого триває.
 
                              Прес-служба прокуратури донецької області

кількість переглядів: 1643