Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2019

Злочинна недбалість та нехтування своїми посадовими обов’язками призвели робітника до кримінальної відповідальності

Приморським районним судом оголошено вирок 37-річному мешканцю с. Заріччя Верхньодніпровського району Дніпропетровської області за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинили тяжкі наслідки) КК України.
 
У  ході судового процесу встановлено, що 1 квітня 2017 року чоловік, будучи відповідальним за належне виконання роботи своїми підлеглими, не проконтролював хід електрозварювальних робіт, що проводились  на висоті понад 15 м, що призвело до травмування 30-річного працівника, який проходив по неякісно зварюваній частині перекриття.
 
В результаті падіння чоловік отримав ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, перелому лівого стегна зі зміщенням та інші тяжкі травми.
 
За принципової позиції Маріупольської місцевої прокуратури № майстра визнано винним у скоєнні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у вигляді 3 років обмеження волі з іспитовим строком 1 рік.
 
Додовідково: зварювальника, який виконував вказані роботи, 8 червня  Приморським районний судом засуджено на 3 років обмеження волі з іспитовим строком 1 рік.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2100