Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2019

Збила та покинула помирати: обвинуваченій у наїзді на пішохода загрожує до 8 років за гратами

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування за обвинуваченням 37-річної винуватці ДТП, через яку загинув 44-річний перехожий.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 11 квітня місцева мешканка, перебуваючи за кермом автомобіля Mitsubishi Lancer у стані наркотичного сп’яніння, рухаючись по одній із вулиць у м. Маріуполі на великій швидкості здійснила наїзд на чоловіка, який рухався по пішохідному переходу та провезла його на капоті автомобіля близько 200 метрів. Після того, як чоловік упав з капоту, зловмисниця покинула місце дорожньо-транспортної пригоди.
 
Через отримані травми та несвоєчасно надану медичну допомогу пішохід загинув на місці.
 
Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 135 (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан,  якщо вони спричинили смерть особи) та ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) КК України скеровано до суду.
 
Довідково: максимальне покарання, яке передбачено санкціями вищевказаних статей є позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1393