Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2019

Прокуратура домоглась призначення нового судового розгляду у справі 5 осіб, які вимагали гроші у приватного підприємця

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області Донецьким апеляційним судом скасовано вирок Жовтневого районного суду м. Маріуполя, яким 5 осіб визнано невинуватими та виправдано через недоведеність вини у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 189 (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах) КК України.
 
Установлено, що 14 квітня 2017 року в м. Маріуполь 2 громадянина України, 2 громадянина Російської Федерації та 1 громадянин Австрії вимагали 20 тис доларів США у 46-річного підприємця з Маріуполя за неіснуючий борг.
 
Суд першої інстанції дійшов висновку про невинуватість обвинувачуваних, втім апеляційний суд визнав такі висновки передчасними та, підтримавши доводи, наведені в апеляційній скарзі прокуратури області, скасував виправдувальний вирок та призначив новий розгляд справи у суді першої інстанції.
 
Крім того, під час розгляду вказаного кримінального провадження судом апеляційної інстанції 2 обвинувачених, а саме 35-річний громадянин Російської Федерації та 39-річний громадянин Австрії стали переховуватись від суду, внаслідок чого останніх оголошено у розшук та матеріали щодо них виділені в окреме провадження.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років із конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
   
                       

кількість переглядів: 1820