Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2019

За втручання органів прокуратури припинено незаконне використання майна загальноосвітньої школи

Рішенням Господарського суду Донецької області задоволено у повному обсязі позовні вимоги Красноармійської місцевої прокуратури про визнання недійсним договору оренди та повернення закладу освіти незаконно орендованого майна.
 
Прокуратура встановила, що у лютому 2019 року відділом освіти м. Новогродівка Новогродівської міської ради укладено договір з комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новогродівської міської ради про передачу у строкове платне користування нежитлових вбудованих приміщень Новогродівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 8, загальною площею 175 кв. м., для надання медичних послуг громадянам.
 
Вказаний правочин укладено з порушенням ст. ст. 80, 81 Закону України «Про освіту» та ст.4 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», оскільки передача в оренду майна, що є об'єктом освіти, без урахування його призначення – виключно для навчально-виховного процесу та освітньої діяльності, є незаконною, а також це суперечить вимогам Державних санітарних правил і норм влаштування та утримання загальноосвітніх навчальних закладів.
 
У травні прокуратура з метою захисту інтересів держави звернулась до суду, який наразі підтримав її вимоги, визнавши вищевказаний договір оренди недійсним та зобов’язавши орендатора повернути приміщення школі.
 
  Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1909