Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2019

Сільський голова відповідатиме у суді за службову недбалість, яка коштувала місцевому бюджету 133 тис грн

Прокуратурою Донецької області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням одного з сільських голів Донецької області у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України, тобто у неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків  через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що вказана посадова особа, маючи реальну можливість діяти в інтересах служби, не вжив заходів, спрямованих  на залучення технічного нагляду за обсягами будівельних робіт з поточного ремонту автодороги у Мангушському районі, та не надав до приймальної комісії відомостей за його результатами.
 
Внаслідок службової недбалості сільського голови фізичній особі-підприємцю, який фактично виконав роботи не в повному обсязі та штучно завищив їх вартість,  безпідставно перераховано близько 133 тис грн, що є істотною шкодою для місцевого бюджету.
 
Довідково: за вказане правопорушення передбачена відповідальність у вигляді штрафу від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
  Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1739