Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2019

Прокуратура оскаржує рішення щодо обрання міри запобіжного заходу з визначенням застави членам злочинної групи, які вимагали грошові кошти у таксистів

За результатами розгляду клопотань, поданих до Жовтневого районного суду м. Маріуполя прокуратурою Донецької області щодо обрання міри запобіжного заходу п’ятьом членам злочинної групи, затриманим за підозрою у налагодженні «бізнесу» з вимагання грошових коштів у осіб, що займаються приватним перевезенням пасажирів, судом винесені рішення про їх тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі від 38 до 153 тис грн.
 
У зв’язку з безпідставним, на думку прокуратури області, визначенням застав, вказані рішення оскаржені до Донецького апеляційного суду.
 
Нагадаємо, 28 серпня працівниками відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Донецької області спільно із співробітниками Головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях та слідчими Головного управління Національної поліції України в Донецькій області викрито 5 осіб у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень та з пошкодженням чи знищенням майна) КК України.
 
Установлено, що з квітня четверо місцевих мешканців віком від 24 до 41 років під головуванням 31-річного директора приватного підприємства, яке на території м. Маріуполя займається маршрутними перевезеннями, вимагали та отримували від приватних служб таксі грошові кошти у розмірі 25% від щоденної виручки за безперешкодне перевезення людей. Таксистам, які відмовлялись від сплати щоденної «данини», погрожували фізичною розправою та забороняли працювати.  
        
В ході обшуків за місцем мешкання фігурантів, їх місця роботи та автомобілів, що знаходяться у їх користуванні, виявлено та вилучено грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, мобільні телефони, чорнові записи з обліком щоденної плати від таксистів та комп’ютерну техніку.
 
Затриманим повідомлено про підозру у скоєнні інкримінованого злочину. Досудове розслідування триває.
 
  Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1626