Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2019

У Слов’янському районі викрито зловмисника, який незаконною порубкою дерев спричинив державі шкоду на суму понад 1,8 млн грн

Слов’янською місцевою прокуратурою погоджено повідомлення про підозру чоловіку у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 КК України, тобто у незаконній порубці дерев у захисних лісових насадженнях, що спричинило тяжкі наслідки.
 
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 34-річний мешканець Слов’янського району запропонував п’ятьом своїм знайомим виконати роботи з порубки дерев, що знаходяться на землях Миколаївської об’єднаної територіальної громади, в саме – у лісосмузі на території с. Рай-Олександрівка, запевнивши у наявності відповідного дозволу.
 
 
25-26 серпня помічники разом з підозрюваним за допомогою ланцюгових бензопил здійснили незаконну порубку 238 живих дерев породи дуб, ясень та акація.
 
Відповідно до розрахунку, наданого Державною екологічною інспекцією у Донецькій області, незаконними діями лісорубів державі спричинено матеріальних збитків на загальну суму майже 1 млн 840 тис грн.
 
Неправомірні дії лісорубів припинено працівниками поліції.
 
На теперішній час прокуратурою вирішується питання щодо обрання ініціатору незаконної порубки лісового фонду Донеччини запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.
 
Досудове розслідування триває.
 
Додатково: згідно ч. 4 ст. 246 КК України, істотною вважається шкода, яка у двадцять і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, або інша істотна шкода, завдана навколишньому природному середовищу в частині забезпечення ефективної охорони, належного захисту, раціонального використання та відтворення лісів.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1800