Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

У Маріуполі викрито п’ятьох осіб, які незаконною порубкою дерев спричинили державі шкоду на суму понад 1 млн грн

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Донецької області спільно з  Головним управлінням Національної поліції в Донецькій області викрито мешканців міста Маріуполя, які займалися незаконною порубкою дерев у захисних лісових насадженнях на території Донецької області.
 
 
 
У ході досудового розслідування встановлено, що п’ятеро чоловіків, маючи на меті отримання незаконного прибутку та створення стабільного джерела доходу, наприкінці травня поточного року вступили у злочинну змову, спрямовану на незаконну порубку дерев породи дуб та ясень у захисних лісових насадженнях, розташованих на території Донецької області, зокрема у захисних лісосмугах залізниці.
 
 
        
 
 
Незаконно зрублену деревину учасники злочинної групи зберігали та збували на території  одного з автогаражних кооперативів, розташованих на території Кальміуського району м. Маріуполя. Умисними діями групи «чорних лісорубів» спричинено тяжкі наслідки навколишньому природному середовищу на суму понад 1 000 000 грн.
 
 
 
 
6 вересня зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПК України. Готується повідомлення про підозру у вчиненні ними кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, що спричинило тяжкі наслідки) КК України, та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.
 
 
 
 
На теперішній час прокуратурою вживаються заходи, спрямовані на встановлення кола осіб, причетних до скоєння вказаного злочину.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1510