Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

Без права внесення застави: прокуратура домоглась взяття під варту членів злочинної групи, які вимагали грошові кошти у таксистів

6 вересня Донецьким апеляційним судом задоволено апеляційні скарги прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Донецької області на ухвали Жовтневого районного суду                            м. Маріуполя щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі від 38 до 153 тис грн п’ятьом членам злочинної групи, які налагодили «бізнес» з вимагання грошових коштів у осіб, що займаються приватним перевезенням пасажирів у м. Маріуполі
 
Завдяки принциповій та обґрунтованій позиції прокуратури, яка наполягала виключно на арешті підозрюваних, рішення суду першої інстанції скасовано та наразі до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на внесення застави.
 
Нагадаємо, 28 серпня працівниками прокуратури Донецької області спільно із співробітниками Головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях та слідчими Головного управління Національної поліції України в Донецькій області 5 осіб викрито у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень та з пошкодженням чи знищенням майна) КК України.
 
Установлено, що з квітня четверо місцевих мешканців віком від 24 до 41 років під головуванням 31-річного директора приватного підприємства, яке на території м. Маріуполя займається маршрутними перевезеннями, вимагали та отримували від приватних служб таксі грошові кошти у розмірі 25% від щоденної виручки за безперешкодне перевезення людей. Таксистам, які відмовлялись від сплати щоденної «данини», погрожували фізичною розправою та забороняли працювати. 
         
 На теперішній час досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні   триває.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1978