Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2019

За втручання прокуратури попереджено незаконне проведення аукціону з продажу 9 об’єктів малої приватизації комунальної власності

Костянтинівською місцевою прокуратурою попереджено незаконне проведення аукціонів з продажу об’єктів малої приватизації комунальної форми власності, що розташовані на території смт. Новгородське м.Торецька.
 
У ході вивчення інформації, розміщеної в електронній торговій системі «ЕТС ProZorro.Продажі», встановлено, що 10 вересня 2019 року планується  проведення електронних аукціонів з продажу 9 нежитлових вбудованих приміщень та окремих споруд загальною площею 715 кв. м та вартістю понад 945 тис грн.
 
Проте прокуратурою виявлені чисельні порушення Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» та Порядку проведення електронних аукціонів для продажу об’єктів малої приватизації, допущені  організатором - Новгородською селищною радою - в частині визначення аукціонних умов продажу, дотримання строків, порядку оприлюднення рішення про приватизацію, умов збереження профілю діяльності об’єктів соціально-культурного призначення тощо.
 
 Організатору аукціонів надіслано лист з наголошенням на тому, що порушення процедури приватизації комунального майна та укладення відповідних договорів може призвести до нераціонального і неефективного використання майна територіальної громади, що створить загрозу порушення інтересів держави у подальшому та може бути підставою для визнання таких правочинів недійсними у судовому порядку.
 
За результатом втручання прокуратури зазначені електронні аукціони організатором скасовано.
     
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1742