Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2019

За надання хабара поліцейському, незаконне заволодіння автомобілем та крадіжку злодій понад 4 роки проведе за гратами

Краматорський міський суд оголосив вирок місцевому мешканцю, який обвинувачувався у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 2 ст. 185 (крадіжка) КК України.
 
У ході судового розгляду встановлено, що 28 липня 2017 року 25-річний чоловік, знаходячись у службовому кабінеті слідчого СВ Краматорського відділу поліції НП в Донецькій області, запропонував та надав йому грошові кошти у розмірі 4 000 грн за вирішення питання про повернення арештованого майна, а саме – автомобіля марки «IVECO», 4 бензопил та деревини, які були вилучені в нього та арештовані судом в рамках розслідування кримінального провадження за ст. 246 (незаконна порубка лісу) КК України.
 
Неправомірні дії зловмисника припинено та задокументовано працівниками Краматорської місцевої прокуратури, Управління захисту економіки та Служби внутрішньої безпеки Національної поліції в Донецькій області. Але на шлях виправлення чоловік не встав та, перебуваючи у статусі обвинуваченого у вказаній справі, скоїв новий злочин.
 
 23 грудня 2018 року, примітивши на парковці біля однієї з багатоповерхівок автомобіль марки «ВАЗ-2105» з незачиненими дверима, він сів на водійське сидіння та за допомогою ключа, що був вставлений у замок запалення, завів автівку та покинув на ній місце злочину, спричинивши власнику матеріальну шкоду на суму близько 18 тис грн. Наступною ж здобиччю правопорушника  стали грошові кошти у сумі 400 грн, які він поцупив з попільнички викрадених ним «Жигулів». 
 
Дослідивши докази, надані публічним обвинуваченням, суд дійшов висновку про їх повноту і обґрунтованість та визнав чоловіка винним в інкримінованих злочинах. Вирок суду – 4 роки і 3 місяці ув’язнення з перебуванням у кримінально-виконавчій установі закритого типу.
                      
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1534