Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2019

Засуджено чоловіка, який, представившись співробітником газової служби, вчинив розбійний напад на пенсіонера

Дев’ять років позбавлення волі з конфіскацією майна – таке покарання визначив суд у справі тричі судимого за корисливі злочини чоловіка, який вчинив розбій, поєднаний з проникненням у житло 65-річного чоловіка.
 
У судовому процесі публічним обвинуваченням, яке підтримувала Костянтинівська місцева прокуратура, доведено, що на початку лютого 2018 року 33-річний чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, прийшов до будинку, у якому напередодні відключили газопостачання. Вдаючи себе за «газівника», зловмисник увійшов до однієї з квартир та накинувся на господаря з кулаками.
 
Від отриманих ударів останній впав на підлогу та знепритомнів, а нападник липкою стрічкою і дротом зв’язав йому руки і ноги та став вимагати грошові кошти. Не отримавши відповіді, він схопив металеву гантель та наніс чоловіку декілька ударів по різних частинах тіла, а для продовження «допиту» використав два ножі, один з яких приставив до горла жертви, а іншим спричинив кілька колото-різаних поранень.
 
Заволодівши майном потерпілого, а саме – мобільним телефоном,  фотоапаратом, пневматичною гвинтівкою з оптичним прицілом і грошовими коштами,  правопорушник втік та невдовзі був затриманий правоохоронцями.
 
Внаслідок нападу «газівника» пенсіонер отримав закриту черепно-мозкову травму, перелом кісток носа, множинні синці та гематоми. Завдана йому матеріальна шкода склала понад 11 000 грн.
 
Суд, врахувавши доводи обвинувачення, визнав злочинця винним за ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло)  КК України.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1755