Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2019

Прокуратура домоглась більш суворого покарання для зловмисників, які вчинили розбійний напад на 18-річного хлопця

Завдяки принциповій позиції Маріупольської місцевої прокуратури №1 Донецьким апеляційним судом призначено більш суворе покарання двом мешканцям смт. Старий Крим, засудженим за скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК України.
 
У суді доведено, що 1 січня 2017 року, саме у новорічну ніч, 17-річний двічі судимий за незаконне заволодіння автомобілем та крадіжку юнак та його 18-річний п’ятиразово судимий за крадіжки приятель побачили у Центральному районі м. Маріуполя 18-річного хлопця, який ішов з рюкзаком у навушниках. Один з друзів підскочив до нього та вдарив ногою у спину, від чого парубок впав на тротуар, а нападники почали по черзі бити його ногами по тулубу і голові. Коли потерпілий втратив свідомість, вони заволоділи його рюкзаком, в якому знаходились особисті документи, мобільний телефон та інші речі на загальну суму понад 1270 грн.
 
З черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, багатооскольчастими переломами кісток лицьового черепу жертву нападу доправили до міської лікарні.
 
Жовтневий районний суд м. Маріуполя визнав зловмисників винними у вказаному злочині та засудив обох до 8 років і 6 місяців позбавлення волі. Прокуратура визнала такий вирок занадто м’яким та подала апеляційну скаргу.
 
Апеляційний суд, повністю погодившись з позицією обвинувачення, врахувавши невизнання хлопцями провини в зазначеному злочині та порушення молодшим з них запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий, яким неповнолітнього злочинця засуджено до 9 років 6 місяців позбавлення волі, а старшого співучасника - до 12 з половиною років ув’язнення.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1584