Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2019

Самовільне захоплення 11 га землі обернеться для службовця кримінальною відповідальністю

Під процесуальним керівництвом Слов’янської місцевої прокуратури завершено розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та ч. 1 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику) КК України.
 
На лаві підсудних – керівник селянського фермерського господарства, який наприкінці 2017 року, зловживаючи повноваженнями,  самовільно зайняв та засіяв соняшником земельну ділянку комунальної  власності площею майже 11 га, що розташована у с. Малинівка Слов’янського району і відноситься до земель житлової та громадської забудови, чим спричинив Миколаївській міській об’єднаній територіальній громаді матеріальну шкоду на суму 146 тис грн.
 
Наразі докази скоєння службовою особою зазначених правопорушень прокуратурою досліджені та з обвинувальним актом скеровані до суду.
 
Максимальне покарання за санкціями статей - арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2258