Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2019

У прокуратурі Донецької області пройшла робоча зустріч з питань реформування системи органів прокуратури

26 вересня у прокуратурі Донецької області відбулася робоча зустріч в.о. прокурора області Віталія Ромаська з представниками Консультативної місії Європейського Союзу в Україні на чолі з головою Антті Хартікайнен (Фінляндія).
 
         
 
Участь у заході взяли керівники окремих структурних підрозділів прокуратури Донецької області та керівники маріупольських місцевих прокуратур, а також представники КМЄС: заступник голови КМЄС в Україні (Швеція) Фредерік Весслау , керівник II мобільного підрозділу КМЄС (Данія) Ларс Нейсіг Ларсен, старший радник із питань прокуратури (Іспанія) Оскар Рей Муноз, експерт із питань реформи прокуратури (Україна) Артем Нікітін, національний експерт з аналітичних питань (Україна) Вікторія Мудрак, експерт із питань координації (Україна) Олена Горєва, перекладач (Україна) Роман Ліпчанський.
 
         
 
В ході ознайомчої зустрічі голова КМЄС Антті Хартікайнен представив представників  II мобільного підрозділу КМЄС у м. Маріуполі, розгортання діяльності якого планується для організації подальшого співробітництва у напрямку реформування сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки органів прокуратури та інших правоохоронних органів  Східного регіону України.
 
Віталій Ромасько окреслив основні проблемні питання в діяльності роботи органів прокуратури області, звернувши увагу на внесення змін до кримінального процесуального законодавства в частині призначення слідчими суддями у кримінальних провадженнях судових експертиз, обрання запобіжних заходів у вигляді особистого зобов’язання, складнощів, пов’язаних зі строками проведення судових експертиз за межами регіону у зв’язку з відсутністю експертних установ та великою навантаженістю кримінальних проваджень на процесуальних керівників місцевих прокуратур, відсутності поширеної практики застосування судами Донецької області відео-конференцій під час розгляду кримінальних проваджень.
 
    По закінченню робочої зустрічі учасники  висловили зацікавленість у впровадженні конструктивного співробітництва та домовились про подальшу участь прокуратури у підготовці та реалізації спільних проектів.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2253