Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2019

Посадовій особі ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області повідомлено про підозру у вимаганні та отриманні хабара

За погодженням з Красноармійською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням наданого їй службового становища, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням) КК України, виконуючому обов’язки начальника Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області.
 
Установлено, що у серпні 42-річна в.о. начальника управління вступила у злочинну змову з головним спеціалістом відділу контролю у сферах захисту споживачів, реклами та антитютюнового законодавства, відносно якого відомості виділені в інше кримінальне провадження, задля отримання неправомірної вигоди від фізичних осіб-підприємців за не перешкоджання їх законній діяльності.
 
16 серпня жінка зателефонувала чотирьом підприємцям, та повідомила про розгляд стосовно них скарг від покупців щодо ймовірних порушень чинного законодавства України. Коли підприємці прийшли за її викликом до управління, обидві посадові особи  стали вимагати від них грошові кошти за не притягнення їх до відповідальності. Загалом упродовж 6 днів жінки отримали від так званих «порушників» неправомірну вигоду у сумі 13 500 грн.
 
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2049