Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2019

Оголошено обвинувальний вирок у справі 3 членів озброєної банди, які під час нападу на ювелірну крамницю розстріляли двох працівників

За якісного публічного обвинувачення, підтримуваного у суді прокурорами відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю управління нагляду прокуратури Донецької області, судом оголошено вирок у справі трьох чоловіків, які скоїли кримінальні правопорушення, передбачені ст. 257 (бандитизм), п. п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (вбивство з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
 
           
 
Судом встановлено, що 8 листопада 2012 року 34-річний маріуполець, раніше судимий за умисне вбивство, зґвалтування та крадіжку, разом із 42-річним мешканцем м. Сум та ще одним 49-річним товаришем із м. Бердичіва судимими за корисливі злочини, перебуваючи у Лівобережному районі м. Маріуполя вчинили розбійний напад на ювелірну крамницю «Ізумруд».  
 
                   
 
Увірвавшись до магазину, один з нападників застосовуючи вогнепальну зброю - пістолет марки «ТТ», здійснив 8 пострілів у 21-річного охоронця та 25-річну  продав чиню, після чого, заволодівши ювелірними виробами на суму понад 200 тис грн., втекли з місця злочину.
 
Від отриманих поранень потерпілі загинули на місці, а учасників озброєної банди правоохоронці затримали вже через 3 дні. У ході обшуків за місцем мешкання зловмисників виявлені та вилучені викрадені ювелірні вироби та зброя, за допомогою якої вчинено вбивство.
 
Суд, погодившись із беззаперечними доказами, наданими стороною обвинувачення, призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі лідеру організованої групи, який безпосередньо вчинив вбивство, та по 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна - двом іншим учасникам злочину.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2036