Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2019

До десяти років за гратами загрожує чоловіку за смертельне побиття товариша

Під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 121 КК України, тобто за фактом смертельного побиття чоловіка, вчиненого на ґрунті надмірного вживання товаришами спиртних напоїв.
 
Установлено, що 11 серпня раніше судимий за крадіжку 26-річний чоловік проводив дозвілля за чаркою горілки у компанії матері, вітчима та їх спільного знайомого. Під час застілля між сином хазяйки та 56-річним гостем виникали сварки, які вдавалось загасити черговою порцією спиртного, але у подальшому стримувати свої емоції сп’янілі чоловіки вже не могли. У відповідь на адресовану йому нецензурну лайку молодший сперечальник накинувся на старшого, повалив його на підлогу та кілька разів вдарив ногою по голові, руках і ногах, після чого залишив квартиру. 
 
Через тиждень після побиття потерпілому стало зле, «швидка» доставила його до лікарні, проте врятувати йому життя лікарям не вдалось.
 
Смерть чоловіка настала в результаті отриманої закритої черепно-мозкової травми з переломами кісток зводу та основи черепа, забоєм та набряком головного мозку і легенів, що, за висновками експертів, знаходиться в прямому причинному зв'язку із недавнім побиттям. А отже тепер його кривднику загрожує від семи до десяти років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1544