Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2019

Член ДВК постане перед судом за повторне використання виборчого бюлетеня

Під процесуальним керівництвом Красноармійської місцевої прокуратури завершено розслідування у кримінальному провадженні стосовно мешканки м. Покровська, яка будучи членом дільничної виборчої комісії під час проведення позачергових виборів народних депутатів України, незаконно отримала  виборчі бюлетені для голосування більше ніж один раз, тобто скоїла кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.158-1 КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що 21 липня 46-річна жінка, перебуваючи на території дільничної виборчої комісії м. Покровська та будучи членом виборчої комісії, виконувала обов'язки щодо видачі бюлетенів виборцям, достовірно знаючи про вимоги ч.1 ст. 8 та ч. 3, 5 ст. 85  Закону України «Про вибори народних депутатів України», надала собі, не будучи виборцем зазначеної виборчої дільниці, два бюлетені для голосування від імені громадянина, який на час проведення виборів знаходився за межами України,  про що зробила відповідні записи в контрольних талонах до вказаних виборчих бюлетенів.
 
На теперішній час обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні прокуратурою погоджено та скеровано на розгляд суду.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2154