Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2019

Суд виніс рішення взяти під варту зловмисника, який винайняв чоловіка для скоєння вбивства на замовлення

За клопотанням прокуратури Донецької області суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 40-річному мешканцю м. Вугледара, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 14, ч. 5 ст. 27, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, тобто участі в організації умисного вбивства з корисливих мотивів, на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб.
 
Установлено, що на початку вересня 36-річна мешканка Волноваського району запропонувала 40-річному знайомому за грошову винагороду вбити її 38-річного чоловіка, який займався веденням фермерського господарства. Коли спільник погодився, жінка передала йому фото свого чоловіка.
 
Знайшовши у м. Маріуполі громадянина для вчинення вказаного злочину, чоловік передав йому всю необхідну інформацію про «жертву» та віддав грошовий завдаток.
 
Після створення співробітниками Служби безпеки України  імітування обстановки так званого «вбивства» найманець зателефонував посереднику та повідомив про виконання замовлення, домовившись про зустріч для отримання другої частини грошової винагороди в Приморському районі м. Маріуполя.
 
У той же день працівниками правоохоронних органів співучасників затримано.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваній у замовленні вбивства.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2377