Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2019

Двом 15-річним дівчатам загрожує до 7 років ув’язнення за розбійний напад на подругу

Слов’янською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України стосовно двох неповнолітніх місцевих мешканок, одна з яких вже встигла отримати судимість за крадіжку.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у ніч на 11 серпня двоє 15-річних дівчат проводили дозвілля разом із 13-річною знайомою в районі залізничного вокзалу м. Слов’янська, вживаючи при цьому алкогольні напої.
 
Молодша дівчинка неодноразово просила відпустити її додому, проте подруги відмовлялись це робити, оскільки використовували для власних потреб належний їй планшет. Коли ж о пів на п’яту ранку дівчинка здійснила спробу втекти від подруг, вони повалили її на землю та завдали по кілька ударів ногами в область голови і тулуба і навіть намагались душити капюшоном її власного светра.
 
У подальшому, скориставшись тим, що жертва не може чинити опір, зухвалі нападниці схопили її рюкзак, в якому знаходився планшет, та з місця злочину втекли, спричинивши потерпілій матеріальну шкоду майже на 1 400 грн.    
 
У разі визнання судом провини неповнолітніх в інкримінованому злочині, їм загрожує цілком доросле покарання - до семи років за гратами.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1957