Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2019

Прокуратура з’ясовує обставини травмування та загибелі на металургійному комбінаті працівників підрядної організації

 

Під процесуальним керівництвом Маріупольської місцевої прокуратури №2  проводиться досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, які призвели до загибелі одного та травмування  іншого працівників однієї з підрядних організацій, які виконували роботи на території Приватного акціонерного товариства «ММК ім. Ілліча».
 
За версією слідства, 3 жовтня, приблизно о 01:00,  в одному з цехів підприємства під час перевезення гідравлічного підйомника обірвалося його металеве кріплення, внаслідок чого підйомник вагою близько 3 тон зірвався з 3 метрів та придавив 41-річного бригадира, який здійснював координацію робіт за підлеглими працівниками. Від отриманих травм чоловік загинув на місці, а його 38-річного колегу-монтажника, що знаходився поруч, госпіталізовано до хірургічного відділення «Обласної лікарні інтенсивного лікування» м. Маріуполя  з ушкодженнями хребта.
 
За вказаним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, якщо воно  спричинило загибель людей).
 
На теперішній час проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх обставин трагічної події.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1904