Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2019

Завершено розслідування за обвинуваченням виконуючого обов’язки ректора інституту у заволодінні бюджетними коштами

Під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України стосовно посадової особи вищого навчального закладу.
 
Установлено, що упродовж 2017-2018 років виконувач обов’язків ректора Донецького  обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, обіймаючи посаду, пов'язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, видав понад 30 наказів про преміювання себе як доцента однієї з кафедр вишу.
 
На підставі підписаних обвинувачуваним наказів бухгалтерією навчального закладу на карту останнього перераховано кошти обласного бюджету на суму понад 124 тис грн.
 
 На даний час обвинувальний акт прокуратурою погоджено та направлено до суду.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1993