Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2019

Директор підприємства відповість у суді за незаконний видобуток води зі свердловини державного значення

Під процесуальним керівництвом Артемівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення встановлених правил використання надр, а також незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення), ч.2 с.367 (службова недбалість, якщо вона спричинила тяжкі наслідки) КК України стосовно 60-річної директора одного з комунальних підприємств, розташованих у Бахмутському районі Донецької області.
 
Слідством встановлено, що у період з квітня 2014 по жовтень 2015 року, діючи у порушення Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Кодексу України про Надра та Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, директор підприємства організувала у смт. Миронівський незаконний видобуток питної води зі свердловини водозбірного комплексу підземних вод за відсутністю дозволу на користування надрами в обсягах більших 300 куб метрів на добу, з метою подальшого надання послуг з постачання води населенню.
 
   Матеріальна шкода, завдана неправомірними діями жінки, склала понад 862 тис грн  грн.
 
   На теперішній час обвинувальний акт скеровано до суду.
 
   Довідково: максимальне покарання за вказаними статтями - позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2456