Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2019

Справу заступника начальника управління освіти Краматорської міської ради, викритого на хабарі, передано до суду

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України стосовно  заступника начальника управління освіти Краматорської міської ради.
 
Нагадаємо, за даними слідства, у червні до правоохоронців звернувся 45-річний інженер одного з приватних підприємств м. Краматорська із заявою про вимагання у нього зазначеною посадовою особою неправомірної вигоди у розмірі 10% від вартості робіт за договорами підряду з ремонту закладів освіти та подальше безперешкодне підписання актів приймання виконаних будівельних робіт.   
 
Передача посадовцю першої частини неправомірної вигоди у розмірі 13 000 грн відбулась 1 серпня, а наступного дня на отриманні другої частини хабара у розмірі 25 000 грн його неправомірні дії припинено співробітниками прокуратури Донецької області, Головного управління Національної поліції в Донецькій області і Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях. Грошові кошти вилучено у службовому кабінеті заступника начальника управління освіти.
 
Згідно із санкцією статті, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1600