Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2019

Заґратовано громадянина Туреччини, підозрюваного у торгівлі людьми

2 листопада 2019 року Жовтневий районний суд м. Маріуполя підтримав позицію прокуратури Донецької області щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб громадянину Туреччини, підозрюваному у торгівлі людьми за попередньою змовою осіб щодо декількох осіб ( ч. 2 ст. 149 КК України).
 
         
 
За версією слідства, 3 жовтня 2019 року 27-річна дівчина, знаходячись у складному соціальному становищі, за порадою подруги, познайомилась у соціальній мережі з 45-річним чоловіком, що проживав у місті Піннеберг (Німеччина), та поцікавилась у нього про роботу. Чоловік запропонував дівчині за грошову винагороду надавати сексуальні послуги у Швейцарії, а коли вона погодилась, попросив знайти для такої ж «роботи» ще декількох дівчат.
 
 
 
 
1 листопада зловмисник на автомобілі марки «AUDI A8» прибув до м. Маріуполя. Зустрівшись з потерпілою, яка привела для знайомства з ним трьох подруг, чоловік вибрав з них 28-річну дівчину та разом з молодими супутницями поїхав, але на виїзді з міста автомобіль зупинено, а зловмисника затримано. У ході обшуку у нього виявлено та вилучено грошові кошти у розмірі 600 євро, мобільний телефон та банківські картки.
 
 
За рішенням суду, запобіжний захід підозрюваному обрано з альтернативою внесення застави у розмірі 576 300 грн.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
  
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1476