Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2019

Прокуратура вимагає реального позбавлення волі для чоловіка, який понад 7 років не виконує рішення суду з виплати моральної шкоди потерпілому у ДТП

Краматорський міський суд постановив обвинувальний вирок стосовно правопорушника, який умисно не виконує рішення суду щодо виплати моральної шкоди у розмірі 62 тис грн особі, постраждалій у ДТП, що трапилась за вини засудженого.
 
Суд встановив, що 22 травня 2007 року 31-річний мешканець Краматорська, перебуваючи за кермом автомобіля «Chevrolet Lacetti» скоїв наїзд на велосипедиста та залишив місце ДТП.
 
У червні 2012 року водія визнано винним за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони заподіяли тяжке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці) КК України і засуджено до 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки, іспитовим строком на 2 роки  і зобов’язанням сплатити потерпілому моральну шкоду у розмірі 62 000 грн.
 
Однак чоловік, маючи реальну можливість сплатити вказані кошти, рішення суду не виконав та не надав державним виконавцям реалізувати законні заходи щодо реалізації його житла з метою вивільнення коштів для сплати потерпілому. З огляду на це Краматорською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 382 (невиконання судового рішення) КК України.
 
За результатами розгляду даного кримінального провадження чоловіку призначено судом покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік. Прокуратура із вказаним вироком не погодилась та оскаржуватиме його в апеляційній інстанції, вимагаючи для засудженого покарання у вигляді 2 років реального позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1744