Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2019

На Донеччині за незаконне заволодіння квартирами померлих громадян судитимуть адвоката

Маріупольською місцевою прокуратурою №2 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа), ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 190 (шахрайство у великих розмірах) та ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) стосовно одного з місцевих адвокатів.
 
Нагадаємо, у листопаді 2016 року до правоохоронних органів звернулась мешканка Маріуполя та повідомила, що невідома особа, використавши підроблений документ, незаконно заволоділа квартирою, яка мала залишитись їй у спадок від бабусі.
 
За даними слідства, у липні 2016 року 47-річна жінка-адвокат дізналась про смерть власниці вказаної квартири вартістю понад 220 тис грн, що знаходиться у Лівобережному районі м. Маріуполя, та використала підроблений договір про купівлю-продаж житла, нібито укладений за її життя (за фактом підроблення  документа матеріали виділені в окреме провадження). У подальшому перереєстровану на себе квартиру обвинувачена здала в оренду, отримавши на свою користь прибуток у розмірі 60 тис грн.
 
Крім того, у лютому 2016 року адвокат, використавши аналогічний договір, намагалась оформила на себе ще одне помешкання вартістю понад 290 тис грн, однак через помилку державного реєстратора не змогла цього зробити.
 
На даний час досудове розслідування завершено, подальшу долю адвоката  вирішить суд.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1602