Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2019

Удавані договори замість суборенди: за втручання прокуратури припинено незаконне використання державного майна

Господарським судом Донецької області задоволено 4 позови прокуратури Донецької області та визнано недійсними удавані договори суборенди частини державного цілісного майнового комплексу, розташованого у м. Маріуполі, укладені між товариством з обмеженою відповідальністю «Маріупольський лікеро-горілчаний завод» та фізичними особами-підприємцями.
 
Установлено, що упродовж 2016-2017 років завод, яке є орендарем ЦМК державної форми власності, незаконно, з метою приховування факту передачі частини орендованого майна в користування іншим суб’єктам господарювання, замість договору суборенди уклав удавані договори зберігання, а також на виконання робіт, пов’язаних із забезпеченням належного функціонування приміщень загальною площею 65 м2, уникнувши таким чином отримання відповідного дозволу від Регіонального відділення Фонду державного майна України в Донецькій області.
 
З огляду на виявлені порушення чинного законодавства прокуратура звернулась до суду, який підтримав її принципову правову позицію щодо захисту інтересів держави.
 
Робота на вказаному напрямку триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1833