Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2019

Апеляційний суд погодився з позицією прокуратури щодо визнання незаконними договорів на організацію шкільного харчування

Органами прокуратури Донецької області шляхом представництва інтересів держави в суді вжито заходи щодо визнання недійсними договорів про закупівлю кейтерингових послуг на суму 400 тис грн.
 
Установлено, що у березні 2018 року між Управлінням освіти Бахмутської міської ради та фізичною особою-підприємцем укладено 2 договори про закупівлю послуг з організації харчування у 10 загальноосвітніх закладах м. Бахмута вартістю по 199 999 грн кожен.
 
Проте, у порушення Закону України «Про публічні закупівлі», з метою уникнення процедури відкритих торгів, замовником вказаний предмет закупівлі умисно поділено на частини. Реагуючи на виявлене порушення, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання договорів недійсними.
 
3 квітня 2019 року господарським судом Донецької області позовні вимоги прокурора задоволено, втім судове рішення оскаржено відповідачами в апеляційній інстанції.
 
Наразі Східним апеляційним господарським судом у задоволенні зазначеної апеляційної скарги відмовлено та рішення суду першої інстанції залишено без змін.
 
Таким чином, завдяки наполегливій позиції органів прокуратури, поновлено інтереси держави у бюджетній сфері. 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1875