Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2019

Верховним Судом підтримано позицію прокуратури щодо призначення покарання громадянину РФ, який воював на боці терористів «ДНР»

Верховний Суд, підтримавши позицію прокуратури Донецької області, залишив чинним вирок Донецького апеляційного суду, яким 49-річного громадянина Російської Федерації засуджено до 8 років позбавлення волі за активну участь у бойових діях терористичної організації «ДНР» проти Збройних Сил України.
 
Суд встановив, що у січні 2018 року уродженець Бєлгородської області РФ з корисливих мотивів прибув з міста Ростов-на-Дону в окуповане бойовиками місто Донецьк, де був зарахований до складу 2-го мотострілецького батальйону 1-го Армійського корпусу так званого Міністерства оборони «ДНР» на посаду водія-механіка.
 
Будучи забезпеченим військовою формою зі знаками відмінності «ДНР» та озброєним автоматом Калашникова і набоями до нього, чоловік брав безпосередню участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України в районі с. Піски Ясинуватського району Донецької області.
 
4 березня 2018 року озброєного терориста затримано українськими військовослужбовцями у Покровського районі, поблизу с. Новий Труд.
 
За вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 та ч. 1 ст. 263 КК України, тобто за участь у терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю і бойовими припасами, Красноармійський міськрайонний суд засудив чоловіка до 4 років ув’язнення, з чим категорично не погодилась прокуратура та подала апеляційну скаргу, яку апеляційним судом задоволено та правопорушнику призначено покарання у вигляді 8 років за гратами. Скаргу сторони захисту на вказаний вирок касаційною інстанцією залишено без задоволення.
 
Постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1702