Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2019

За порушення авторських прав іноземного власника ліцензійного програмного продукту зловмисник 1 рік проведе за гратами

Вироком Іллічівського районного суду м. Маріуполя визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав) КК України, та засуджено до 1 року позбавлення волі раніше неодноразово судимого 22-річного місцевого мешканця, який своїми умисними неправомірними діями порушив авторські права угорської фірми «Graphisoft SE».
 
Нагадаємо, на початку липня 2019 року, після невдалих спроб розбагатіти на крадіжках чоловік, видаючи з себе  «комп’ютерного майстра», розмістив на стовпах та під’їздах житлових будинків оголошення про те, що за невелику винагороду налаштує комп’ютерну техніку та встановить програмне забезпечення, зокрема програму «ArchiCAD 20», що використовується для 3D модулювання, авторські права на яку належать компанії «Graphisoft SE» (м. Будапешт, Угорщина).
 
Після отримання правоохоронцями від представника правовласника, чий офіс знаходиться у м. Києві, інформації про факт порушення авторських прав слідчими під процесуальним керівництвом Маріупольської місцевої прокуратури №2 розпочато досудове розслідування, та завдяки злагодженій роботі працівників Донецького управління кіберполіції та дільничних інспекторів Кальміуського відділення поліції особи зловмисника та потерпілих, які встигли скористуватись його послугами, встановлено.
 
Загальна сума матеріальної шкоди, завданої іноземній компанії, склала 3850 євро, тобто близько 112 тис грн.
 
            Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1828