Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2019

За результатом нового судового розгляду зловмисника, який кинув у бік відпочиваючих саморобну гранату, засуджено до 9 років 3 місяців позбавлення волі

Колегією суддів Слов’янського міськрайонного суду підтримано позицію Слов’янської місцевої прокуратури щодо винесення обвинувального вироку 55-річному мешканцю м. Лимана, який скоїв кримінальні правопорушення, передбачені ст.15 п.п. 1,5,13 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
 
За вироком суду правопорушник проведе за гратами 9 років і 3 місяці свого життя.
 
Нагадаємо, у липні 2018 року, виконуючи обов’язки охоронця кафе, що розташоване на території бази відпочинку «Лотос» в с. Щурове, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, чоловік пішов заспокоїти компанію, яка влаштувала бійку на танцювальному майданчику. Посварившись з одним із учасників конфлікту, охоронець з метою помсти приніс із схованки саморобний вибуховий пристрій, візуально схожий на гранату ВОГ-17, та пішов за кривдником.
 
Коли останній разом зі співмешканкою відійшли від майданчика, зловмисник зірвав запобіжне кільце та кинув пристрій у бік людей. Внаслідок вибуху 39-річному чоловікові спричинено забій щелепи, колоті рвані рани тулуба та гематоми, а жінці - рвану рану ока, відкриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку та важку мозкову кому.
 
Під час обшуку за місцем мешкання зловмисника виявлено та вилучено заховані під диваном вибуховий пристрій саморобного виготовлення по типу ручної осколкової гранати та два підривачі УЗРГМ-2, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.
 
У квітні 2019 року Слов’янський міськрайонний суд, погодившись з ґрунтовними доводами сторони обвинувачення, визнав чоловіка винним та засудив до  9 років 3 місяців позбавлення волі. За апеляційною скаргою сторони захисту Донецький апеляційний суд призначив новий судовий розгляд справи у  суді першої інстанції, який наразі повністю підтвердив раніше винесений вирок.
 
                                                                    Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2197