Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2019

Прокуратура оскаржує у суді занадто м’який вирок чоловікові, засудженому за незаконне вирощування конопель та виготовлення канабісу

Прокуратурою Донецької області направлено до Донецького апеляційного суду апеляційну скаргу на вирок Селидівського міського суду, яким мешканця м. Селідове засудженого за ч. 2 ст. 309 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України звільнено від покарання у вигляді позбавлення волі.
 
У суді доведено, що з квітня 2019 року 47-річний наркозалежний чоловік умисно вирощував на дачній ділянці рослини коноплі. Під час обшуку на так званій «плантації» виявлено та вилучено 1131 кущ вказаної рослини, а також розвішені на мотузці під навісом частини рослин, що містять особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс масою 530 г.
 
Незважаючи на обґрунтовані і повні докази, наведені публічним обвинуваченням, суд першої інстанції, визнавши чоловіка винним, засудив його до 2 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки. Вважаючи, що таке покарання не відповідає тяжкості вчинених злочинів, прокуратура наполягає на реальному позбавленні волі та оскаржує ухвалений вирок в апеляційному порядку.
 
                         
 
                                                                    Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1836