Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2019

На Донеччині припинено незаконну діяльність з видобутку вугілля, яка здійснювалась без дозвільних документів

Прокуратурою Донецької області спільно зі Службою безпеки України в Донецькій та Луганській областях виявлено факт незаконного видобутку вугілля з вугленосної площі шахти, що знаходиться у м. Горняк, яка припинила свою виробничу діяльність. 
 
         
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2019 році група осіб організувала видобуток та реалізацію кам’яного вугілля, яке входить до категорії корисних копалин загальнодержавного значення, без наявності дозвільних документів на здійснення даного виду діяльності. За попередніми підрахунками об’єм незаконно видубутого вугілля складає близько 2 тис тон.
 
          
 
Видобування вугілля здійснювалось із застосуванням спеціалізованої техніки та механізмів, а також з використанням праці осіб, трудові угоди з якими не укладено, за відсутності дозволів на здійснення робіт з підвищеною небезпекою.
 
У подальшому незаконно видобуте вугілля реалізовувалось через підконтрольні та підзвітні організаторам злочинної схеми підприємства. 
 
Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр), ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.  
 
 На теперішній час тривають невідкладні слідчі дії. Встановлюється коло осіб, причетних до вчинення вказаного злочину, та обсяги незаконно видобутого вугілля.     
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1913