Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2019

Затримано поліцейських, які за хабар пропонували чоловіку уникнути відповідальності за зберігання наркотиків

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводження ГВБКОЗ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, на вимаганні та одержані неправомірної вигоди викрито  слідчого та оперуповноваженого кримінальної поліції Краматорського ВП ГУ Національної поліції в Донецькій області.
 
         
 
За даними слідства, 12 листопада двоє поліцейських вимагали у місцевого мешканця неправомірну вигоду  на загальну суму 50 тис грн за непритягнення його до кримінальної відповідальності за незаконне виготовлення та зберігання наркотиків (ст. 309 КК України).
 
16 листопада 2019 року, після переказу на картку одного із зловмисників другої частини хабара - у розмірі 20 000 грн, у порядку ст. 208 КПК України затримано слідчого, а 18 листопада – оперуповноваженого кримінальної поліції. У ході обшуків за місцем мешкання та в автомобілях фігурантів виявлено та вилучено банківську картку та мобільні телефони.
 
На теперішній час слідчому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого   ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України.
 
Наразі готується повідомлення про підозру іншому співучаснику злочину та вирішується питання щодо обрання поліцейським міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.
 
                                                                       Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2278