Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2019

За грати на 2 місяці відправлено двох чоловіків, винних у психологічному знущанні над своїми родинами

Слов’янським міськрайонним судом визнано обґрунтованою позицію Слов’янської місцевої прокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності двох місцевих мешканців, які вчиняли домашнє насильство стосовно членів своїх родин.
 
Суд встановив, що чоловіки 33 та 37 років протягом тривалого часу і систематично, зокрема, на ґрунті ревнощів, висловлювали образи, залякування та погрози застосування насильницьких дій до власних дружин. Найчастіше, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, дебошири влаштовували вдома суцільну тиранію, з нецензурною лайкою та психологічним тиском на домочадців, що неодноразово змушувало останніх звертатись за допомогою до правоохоронців.
 
Незважаючи на притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 КУпАП, чоловіки не припинили принижувати гідність членів своїх родин, що стало приводом для документування їх дій вже за кримінальним законодавством.
 
Суд, погодившись з позицією прокуратури, визнав правопорушників винними за ст. 126-1 КК України, тобто у домашньому насильстві, та призначив покарання кожному у вигляді арешту на строк 2 місяці.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2195