Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2019

На Донеччині виявлено незаконний канал постачання контрабандної будівельної техніки з країн Євросоюзу

 Прокуратурою Донецької області спільно з податковою міліцією Головного управління Державної фіскальної служби в Донецькій області виявлено незаконний канал постачання на територію України будівельної техніки відомих світових брендів та запчастин до неї з приховуванням від митного контролю.
 
        
 
Слідством встановлено, що упродовж 2016-2019 років посадові особи компанії, зареєстрованої в одній з країн Європейського союзу, поставляли до України одну частину зазначеного товару легально, а іншу - поза митним контролем.
 
          
 
Вартість техніки, імпортованої за заниженими цінами, склала понад 300 млн грн. Внаслідок її подальшої легалізації на внутрішньому ринку з використанням підконтрольних фіктивних фірм, державі завдано збитків у вигляді несплати митних платежів за контрабандний товар у розмірі понад 6 млн грн.
 
19 листопада 2019 року у ході обшуків в офісних приміщеннях та за місцем знаходження так званої тіньової бухгалтерії у м. Києві, м. Краматорську, м. Дружківці виявлено та вилучено печатки і штампи підконтрольних злочинцям фірм, комп’ютерну техніку та первинно-господарську документацію.
 
Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст.212 (ухилення від сплати податків) та ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.  
 
 Наразі проводяться слідчі дії, направлені на притягнення винних осіб до відповідальності.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1837