Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2019

Прокуратура домоглась призначення нового судового розгляду у справі чоловіка, який змушував свідка відмовитись від показань

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області, Донецьким апеляційним судом скасовано вирок Красноармійського міськрайонного суду, яким 30-річного мешканця м. Покровська визнано винним за ч. 2 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та виправдано за ст. 386 КК України (перешкоджання з’явленню свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку) КК України.
 
Слідством встановлено, що у січні 2018 року чоловік приїхав до Покровської станції швидкої та невідкладної допомоги для зустрічі з водієм «швидкої», який є  свідком у справі його рідного брата, обвинуваченого у хуліганстві та погрозі вбивством. Залякуючи свідка фізичною розправою, зловмисник вимагав від нього змінити покази, надані у суді, та у відповідь на відмову вдарив кулаком в обличчя.
 
Суд першої інстанції визнав чоловіка винним у побитті потерпілого, призначивши покарання у вигляді 1700 грн штрафу, проте виправдав у незаконному тиску на свідка, вважаючи провину недоведеною, з чим категорично не погодилась сторона обвинувачення та подала апеляційну скаргу.
 
 Апеляційний суд, підтримавши доводи прокуратури, скасував виправдувальний вирок, призначивши новий розгляд справи у суді першої інстанції.
                            
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2009