Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2019

Прокуратура домоглась більш суворого покарання для чоловіка, який злісно ухиляється від сплати аліментів

Донецький апеляційний суд визнав аргументованими доводи прокуратури Донецької області щодо скасування вироку Краматорського міського суду, яким мешканцю м. Краматорська, обвинуваченому у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 164 (ухилення від сплати аліментів на утримання дитини, вчинене особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею), призначено покарання у вигляді 200 годин громадських робіт.
 
Публічним обвинуваченням в суді першої інстанції доведено, що 39-річний чоловік, будучи у 2017 році засудженим за цією ж статтею до громадських робіт, на шлях виправлення не став і за період з червня 2017 по березень 2018 року заборгував кошти на утримання своєї доньки 2003 р.н. у сумі 2 290 грн.
 
Незважаючи на те, що чоловік продовжує умисно ухилятись від сплати аліментів, суд призначив йому покарання, аналогічне попередньому, тобто не пов’язане з позбавленням волі, з чим категорично не погодилась прокуратура і подала апеляційну скаргу.
 
Рішенням апеляційного суду зазначений вирок скасовано та ухвалено новий, яким засудженому призначено покарання у вигляді 4 місяців арешту.
                   
                                                               Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1911