Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2019

Викрито організовану групу наркоділків, які збували мешканцям м. Маріуполя наркотики та психотропи

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області слідчими слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Донецькій області здійснюється досудове розслідування стосовно мешканців м. Маріуполя, які  організували збут наркотичних засобів та психотропних речовин на території міста.
 
         
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку 2019 року 7 місцевих мешканців налагодили злочинну схему з продажу опію ацетильованого на території м. Маріуполя. 49-річний організатор групи закуповував опій екстракційний, з якого виготовляв  готовий для вживання наркотик та розподіляв його між продавцями, що збували наркозалежним містянам 1 г опію за 100 грн.
 
         
 
29-30 листопада проведено 15 санкціонованих слідчим суддею обшуків у помешканнях, автомобілях та гаражних приміщеннях зловмисників виявлено та вилучено опію екстракційного – 0.7 л, якого б вистачило майже на 10 тис доз, готового до вживання опію ацетильованого, амфетаміну – 21,5 г, канабісу – 375 г, ангідриду оцтової кислоти 4 л, 30 000 грн готівкою, мобільні телефони, чорнові записи щодо об’ємів реалізації «продукції», патрони до пістолетів, кумулятивну протитанкову гранату (РКГ-3), травматичний пістолет та ваги.
 
         
 
За результатами проведених обшуків та першочергових слідчих (розшукових) дій в порядку ст. 208 КПК України затримано 7 осіб (організатора та 6 інших співучасників злочину).
 
Загальна вартість вилучених у зловмисників наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів склала, за цінами «чорного ринку», понад 1,5 млн грн.
 
Наразі зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
 
Досудове розслідування триває. Проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх осіб, причетних до скоєння злочину. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1510