Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2019

Прокуратура оскаржуватиме запобіжний захід заступнику Слов’янського міського голови

Прокуратура Донецької області не погоджується з ухвалою Краматорського міського суду, якою підозрюваного у посяганні на територіальну цілісність України та сприянні діяльності терористичної організації «ДНР» обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
На теперішній час прокуратура готує апеляцію, у якій вимагає обрання підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Нагадаємо, у квітні 2014 року 51-річний чоловік, обіймаючи посаду депутата Слов’янської міської ради та будучи головуючим на 62 позачерговій сесії Слов’янської міської ради 6 скликання, розуміючи незаконний характер своїй дій, вніс до повістки дня сесії питання про внесення змін до структури апарату міської ради та його виконавчих органів та введення додаткової штатної одиниці, а саме – голови виконавчого комітету, затвердивши на вказаній посаді шляхом подальшого голосування Пономарьова В.В, який безпосередньо брав участь в озброєному захопленні м. Слов’янська бойовиками терористичної організації «ДНР».
 
Крім того, посадовець, діючи умисно, з метою зміни меж території та державного кордону України, вніс на розгляд депутатів, особисто проголосував «за» та підписав рішення міської ради про доручення виборчій комісії організувати та провести у м. Слов’янську та Слов’янському районі незаконний референдум щодо самовизначення так званої «ДНР».
 
У подальшому на підставі вказаного рішення проведено незаконне голосування та протоколи з результатами так званого волевиявлення громадян передано озброєним бойовикам.  
 
27 листопада 2019 року заступнику Слов’янського міського голови повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 258-3 (інше сприяння діяльності терористичної групи чи терористичної організації) КК України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2126