Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2019

Прокуратура домоглась призначення нового розгляду у справі зловмисника, який з необережності ледве не вбив людину

Постановою Верховного суду задоволено касаційну скаргу Лиманського відділу Слов’янської місцевої прокуратури щодо незаконності ухвали Донецького апеляційного суду про закриття кримінального провадження у зв’язку з недоведеністю провини чоловіка, обвинуваченого за ст. 128 КК України, тобто у необережному спричиненні тяжкого тілесного ушкодження.
 
Суд дослідив, що у ніч на 28 червня 2015 року 20-річний мешканець м. Лимана,  перебуваючи в кафе у нетверезому стані та діючи необережно, у ході виниклого конфлікту обхопив рукою в захват шию свого опонента та стискав, доки останній не припинив чинити опір. В результаті подальшого падіння, потерпілий вдарився головою об кахельну підлогу та був госпіталізований до лікарні з відкритою черепно-мозковою травмою.
 
У лютому 2017 року Краснолиманський міський суд, визнавши чоловіка винним у злочині, призначив йому покарання у вигляді 200 годин громадських робіт. Проте апеляційний суд, реагуючи на скаргу сторони захисту, вирок скасував та закрив провадження через недоведеність в діях обвинуваченого складу злочину.
 
Не погодившись з позицією апеляційної інстанції, прокуратура подала касаційну скаргу, за результатом розгляду якої ухвалу апеляційного суду скасовано та призначено новий розгляд в суді апеляційної інстанції.
 
Постанова Верховного Суду є остаточною і оскарженню не підлягає.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1730