Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2019

Викрито міжрегіональний канал з виготовлення та продажу амфетаміну

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області та оперативного супроводу ДВБ Національної поліції України слідчими слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Донецькій області здійснюється досудове розслідування злочинної діяльності організованої групи наркоділків, які займались розповсюдженням амфетаміну у містах Маріуполь та Київ.                                                                      
 
         
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж червня-грудня 2019 року 34-річний екс-співробітник поліції налагодив «бізнес» з виготовлення та продажу амфетаміну. Будучи організатором злочинної схеми, киянин отримував телефоном замовлення від охочих придбати психотропний засіб, а 41-річний спільник його виготовляв. Готовий для вживання «продукт» розподілявся між 3 реалізаторами, які збували «товар» маріупольським та київським покупцям.
 
         
 
Після оперативної закупівлі у зловмисників 320 г амфетаміну за 62 000 грн правоохоронцями проведено обшуки, в ході яких виявлено та вилучено амфетамін, грошові кошти у розмірі 10 000 грн, банківські карти, на які перераховувались кошти за реалізований «товар», чорнові записи щодо об’ємів його реалізації, мобільні телефони, рослини конопель, медичні шприци та обладнання для виготовлення наркотиків.
 
         
 
Дії наркоділків кваліфіковано за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
 
Наразі у порядку статті 208    КПК України затримано двох з п’яти учасників злочинної схеми - організатора та його помічника. Вирішується питання щодо повідомлення усім співучасникам злочину про підозру та обрання міри запобіжного заходу.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1478