Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2019

Прокуратура відстоюватиме в апеляційному суді більш суворого покарання для ґвалтівника-рецидивіста

Слов’янською місцевою прокуратурою  готується апеляційна скарга на вирок Слов’янського міськрайонного суду, яким 29-річного чоловіка засуджено за зґвалтування та розбій - злочини, передбачені ч. 2 ст. 152 та ч. 2 ст. 187 КК України, до покарання у вигляді 9 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Публічним обвинуваченням доведено, що мешканець Слов’янська, звільнившись у травні 2019 року з місць позбавлення волі, де з 2012 року відбував покарання за зґвалтування, крадіжку, грабіж та розбійний напад, продовжуючи злочинну діяльність, 2 червня приставив до обличчя 27-річної жінки ніж, поранивши їй губу, штовхнув на землю та вдарив ножем по руці, після чого витягнув з її гаманця грошові кошти у розмірі 170 грн та з місця злочину зник.
 
Наступного дня злочинець напав на 18-річну дівчину: погрожуючи ножем, відвів її до лісосмуги, де зв’язав руки та зґвалтував.
 
Зважаючи на те, що у 2012 році чоловіка за аналогічні злочини було засуджено до такого ж покарання, але це не сприяло його виправленню та попередженню нових злочинів, прокуратура вважає зазначений вирок занадто м’яким та буде відстоювати більш суворого покарання ґвалтівнику-рецидивісту в апеляційній інстанції.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
                                                                                                              

кількість переглядів: 1826